A BUNDAS HISTORIA   |Om oss

 

A Bunda är sedan länge en av Europas främsta sambaskolor. Liksom de stora brasilianska sambaskolorna som paraderar i Riokarnevalen, är vi en öppen, ideell kulturförening där alla intresserade kan gå med och delta. Vi uppträder på karnevaler i Sverige och övriga Europa, och håller kontakten med sambans hemland genom att många av oss deltar i karnevaler i Brasilien eller uppträder med brasilianska musiker och dansare i Europa.

A Bunda är en ideell kulturförening med idag över 100 medlemmar. Vi bildades 1984 ur den svensk-brasilianska föreningen i Göteborg och deltog det året i Köpenhamnskarnevalen som en liten svans i karnevalståget efter den danska gruppen A Banda. Därifrån kommer namnet a Bunda vilket betyder 'rumpan' på portugisiska.


Verksamheten i föreningen är helt öppen. Alla (barn, ungdomar och vuxna) som söker upp oss ges en möjlighet att delta. Vi driver nybörjarträning i slagverk och dans (se Bli medlem). Inför karnevalssäsongen råder en febril aktivitet då dräkter ska sys, koreografier ska slipas i detalj och vår nya karnevalslåt ska repeteras så att den sitter tills det är dags att paradera och uppträda på karneval.

Under hela året spelar vi på diverse fester och arrangemang (se Anlita oss). Alla föreningens intäkter går till lokalhyra, dräkter, karnevalsresor m m, förutom de 10 % vi varje år avsätter till att stödja sociala projekt i Brasilien. Under de senaste åren har vi stöttat ungdomscentret Bagunçaço.


Året 2014 hade vi dock valt att stödja Läkare Utan Gränsers arbete i Filippinerna efter den kraftiga tyfonen Haiyan, läs mer på: http://www.lakareutangranser.se/


Våra medlemmar är i alla åldrar, av olika nationaliteter och spelar slagverksmusik, dansar, sjunger eller gycklar. Det vi har gemensamt är intresset för karnevalsstämning och brasiliansk kultur.

Vi spelar och dansar på gator och torg, i parker, salonger och barer, på bussar och båtar och badstränder – överallt där vi kan sprida värme och glädje!Om oss

Vi är en ideell kulturförening i Göteborg med över 100 medlemmar som bjuder på gungande rytmer, färgsprakande dans, plymer och paljetter.

Läs mer... med bidrag från:Kontakt

ANLITA: manager@abunda.se ,
0725-15 97 32

Fakturaadress: 
Postbox 3159,
400 10 Göteborg

E-post: info@abunda.se
Bankgiro: 5214-8368

Swish: 123-231 28 74

Besöksadress:
Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
414 63 Göteborg

(Söndagar kl 16.00 - 20.00) 

Hem | Aktiviteter | Om oss | Forum | Galleri | Anlita oss | Bli medlem | Kontakt | Länkar

© 2018 A Bunda | Webbdesign av Hannes Rydén